Foto: SVT

Stor brand på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

En bilverkstad vid Backaplan på Hisingen i Göteborg brann ner under tisdagseftermiddagen. Vid fyra var branden under kontroll.

Larmet kom till räddningstjänsten strax efter klockan 15 ipå tisdagsefteriddagen. Det hade börjat brinna i en bilverkstad vid Backaplan. Branden ska ha startat i en bil på verkstaden. Flera explosioner har hörts och troligen har gasflaskor, som förvarades i byggnaden, exploderat. Räddningstjänsten har skickat elva enheter till platsen. 

Biltema utrymt

När räddningstjänsten kom fram var verkstaden helt övertänd och risken för att branden skulle sprida sig till  intilliggande Biltema var överhängande.Polisen beslutade då att Biltema skull utrymmas och strax före kvart i fyra var affären tömd på folk. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska ingen vara skadad.

Under kontroll

Enligt räddningstjänstens ledning så var branden under kontroll strax före klockan fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.