Stora störningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Från och med natten till fredag och i helgen kräver ett pågående jobb med det nya signalställverket vid Göteborgs centralstation att man stänger av tågtrafiken.

Det är trafiken norrut och österut som berörs med Västtågen, Alingsåspendeln, Alependeln och SJ:s regionaltåg.

– Vi har inlett arbetet med det nya ställverket för att kunna få fler tåg i trafikflödet i  framtiden, säger Monika Näslund presskommunikatör på Trafikverket till SVT Nyheter Väst.

– Vi hoppas att resenärna, har förståelse för det förseningar som kan uppstå och att de är ute i god tid.  Vi rekommenderar att de går in på Trafikverkets webbsida för senaste information, säger Monika Näslund presskommunikatör på Trafikverket till SVT Nyheter Väst.

Många väntande

På fredagseftermiddagen var det mycket folk som väntade på ersättningsbussar på Göteborgs centralstation. Framför allt på sträckan Göteborg-Alingsås.

– Vi har beställt ett stort antal bussar som ersättning för tågen, men tyvärr räcker de inte till just nu, säger Ann-Katrin Backlund, pressinformatör på SJ vid halv sex på fredagen.

Många reser med kort och det är då svårt att veta exakt hur många som kommer att resa, uppger hon. På grund av mycket trafik är bussarna även försenade fram till Alingsås.

Även under lördagen fattades det ersättningsbussar till några av de inställda tågen, även om de flesta tågturerna har ersatts med bussar.

På söndag förmiddag klockan 11.00 beräknas tågtrafiken vara igång som vanligt igen.

Sträckorna som berörs

Västtågen

Göteborg C – Uddevalla C, Strömstad station är inställd på sträckan Göteborg C – Ytterby station.

Göteborg C – Mariestad resecentrum är inställd sträckan Göteborg C – Alingsås station.

Västtågen

Göteborg C – Skövde respektive Nässjö är inställd på sträckan Göteborg C – Lerum station.

Alingsåspendeln

Göteborg C – Alingsås station är inställd sträckan Göteborg C – Lerum station.

Alependeln

Göteborg C – Älvängen station är inställd på sträckan Göteborg C – Gamlestaden station.

SJ Regionaltåg

Göteborg – Töreboda är inställd sträckan Göteborg – Alingsås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.