Olyckor och tågstrul i stormen Gorms fotspår. Foto: SVT

Strul i tågtrafiken efter skadad kontaktledning

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Gorm orsakade stora trafikbekymmer i Västsverige. Nedfallna träd skapade förseningar på vägar och på måndagsförmiddagen stannades tågtrafiken mellan Värnamo och Göteborg på grund av en skadad kontaktledning.

Tågtrafiken mellan Värnamo och Göteborg drabbades av störningar på måndagsförmiddagen. Mellan Borås och Bollebygd blev det totalstopp i trafiken.

– Det handlar om en skadad kontaktledning. Men varför den är skadad vet jag inte, det kan finnas många anledningar, säger Lars Hedström, vid Trafikverkets pressjour.

Ovädret Gorm

Även om ingen orsak är fastställd ligger det nära till hands att gissa att stormen Gorm ligger bakom besvären.

– Det är rörigt på många håll i framför allt syd- och västsverige. Tåg ersätts av bussar – men vissa vägar är avstängda på grund av nedfallna träd, säger Lars Hedström.

”Värre på landsbygden”

De större vägarna åtgärdas först av Trafikverkets entreprenörer – men nya larm kommer hela tiden och enligt Lars Hedström lär det ta hela dagen innan man fått full kontroll på situationen.

– Men de större vägarna åtgärdas snabbast så där är det mindre problem. Det är värre på landsbygden, konstaterar han.

Vid 10.15-tiden hade Trafikverket fortfarande ingen prognos på när tågtrafiken mellan Värnamo och Göteborg kunde återupptas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovädret Gorm

Mer i ämnet