Publiken på klipporna i Marstrand jublade över den svenska segern. Foto: Robert Hajduk

Svensk seger i Marstrand

Uppdaterad
Publicerad

Skepparen Björn Hansen vann tillsammans med sitt svenska lag Nautiska Racing sin fjärde totalseger i rad i Stena Match Cup. Finalserien seglades i bäst av tre.

Hansen gick obesegrad genom både kvartsfinal och semifinal för att avsluta på topp i finalen. Tävlingen kortades från bäst av fem matcher till bäst av tre. Då skrällde Hansen och vann två raka matcher som ledde till vinst i tävlingen.

Nytt rekord

Segern innebär Björn Hansens fjärde i följd, vilket är nytt rekord i Marstrand. Rekord i antalet vinster har Peter Gilmour med sju stycken.

Men även tidigare under lördagen glänste Hansens lag när de besegrade världsettan Taylor Canfield, Amerikanska Jungfruöarna, i semifinalen med 3–1. Ian Williams från Storbritannien vände ett 0–2-underläge till 3–2-seger i den andra semifinalmatchen mot Keith Swinton från Australien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.