Foto: SVT

Tioåring misstänktes vara drogpåverkad

Uppdaterad
Publicerad

En tioårig pojke omhändertogs av polis vid ett tillslag i Göteborg. Inledningsvis trodde man att pojken var drogpåverkad – något som senare visade sig vara fel.

Det var på måndagseftermiddagen som spanare från polisens brottsspaningsenhet slog till mot en grupp ungdomar mellan Göteborgsoperan och Älvrummet i Göteborg.

Bland de ungdomar som polisen kroppsvisiterade fanns en ung pojke som troddes vara kraftigt drogpåverkad. Pojken uppgav att han var 15 år, men vid närmare efterforskning visade det sig att han barar var tio år gammal.

Mycket ovanligt

Det är enligt polisen mycket ovanligt att så unga personer omhändertas för drogmissbruk.

– Det är anmärkningsvärt att en så ung människa tas om hand. Förhoppningsvis kan vi i det här fallet genom vår insats bidra till att det inte barkar iväg för honom, säger han, säger Walter Holm, inspektör vid brottsspaningsenheten till gp.se.

Men trots att pojken enligt polisen föreföll vara kraftigt påverkad återkom provsvaren negativa.

– Men även om vi tar prover är det inte alla droger som syns, det gör exempelvis inte spice och GHB, säger Walter Holm till Göteborgs-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.