Foto: SVT/arkiv

Trafikverket varnar för lokal ishalka

Uppdaterad
Publicerad

Tre bilar körde av vägen i Trestadsområdet på kort tid under måndagsmorgonen. Nu varnar Trafikverket för ishalka i området.

Flera olyckor inträffade i Trestadsområdet på måndagsmorgonen. Vid 06.50-tiden körde en bilist in i ett räcke på riksväg 44 väster om Vänersborg. Bara en halvtimme senare var det dags på riksväg 45 norr om samma stad.

– Det är en kvinna som fått sladd och kört av vägen. Bilen har hamnat i diket, men hon har själv ringt in så det är förhoppningsvis inte så farligt, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

”Gått in i ett träd”

Strax före klockan 08.00 inträffade den tredje olyckan i samma område. Längs riksväg 42 söder om Trollhättan körde ännu en bilist av vägen.

– Den har gått in i ett träd. En person var kvar i bilen men ska enligt den som larmat ha varit vaken och talbar, säger Thomas Fuxborg.

Trafikverket varnar på sin hemsida för lokal ishalka i området. Men polisen hade vid 08-tiden fortfarande inte fastställt någon gemensam nämnare för olyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.