Foto: TT

Polisen vet vilka gärningsmännen kan vara

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror sig veta vilka gärningsmännen bakom dödsskjutningen på Hisingen kan vara. Det uppger poliskällor för SVT Västnytt. Tre män är nu anhållna efter att ha gripits med vapen, men det är inte klarlagt om männen sätts i samband med dödsskjutningen.

Under onsdagskvällens skottlossning på en restaurang vid Vårväderstorget i Göteborg mördades två män och flera skadades allvarligt. Sedan dess har polisen genomfört ett flertal förhör och en omfattande teknisk undersökning inne i och utanför restaurangen.

Det var minst två gärningsmän som klockan 22.23 gick in på restaurangen och öppnade eld med automatvapen. Dådet tros vara en del av ett pågående gängkrig i området. Ingen har än så länge gripits för dådet men poliskällor uppger för SVT Västnytt att man har en god bild av vilka gärningsmännen kan vara.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Polisen har förhört ett antal av de personer som betraktas som intressanta. Några personer i kretsen har dock inte påträffats och det är bland dem som polisen tror att gärningsmännen kan finnas.

Klas Friberg, polisens regionchef Väst, vill inte bekräfta SVT:s uppgifter.

– Det finns inga som är varken gripna eller anhållna misstänkta för det brott som skedde på Vårväderstorget.

I övrigt är Klas Friberg förtegen om utredningen.

– Men förundersökningen går bra och vi får in bra tips som vi kan bearbeta.

Män greps med vapen

Tre män greps i en bil under torsdagskvällen på Ekedalsgatan i området Kungsladugård i Göteborg. I bilen som stoppades fanns vapen som togs i beslag.

Polisen vill inte säga om insatsen har samband med dödsskjutningen på Hisingen kvällen innan.

– Det är för tidigt att uttala sig om det, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Männen greps misstänkta för grovt vapenbrott. Ytterligare en person hämtades in till förhör i ärendet.

– Detta eftersom det kan tänkas att han kan lämna uppgifter i ärendet, säger Christer Fuxborg.

Jämförs med fynd på restaurangen

Christer Fuxborg kan inte säga vilken typ av vapen som hittades i bilen, eller om det är samma typ som användes vid skjutningen på restaurangen, där två män dödades och ett tiotal personer skadades.

– Vi kommer självklart att jämföra vapnen med en del fynd på platsen för att se om det kan ge napp, eller utesluta ett samband, fortsätter han.

Bil beslagtogs

Tidigare under torsdagen beslagtog polisen en bil som kopplas till skottlossningen.

Enligt Aftonbladet misstänks bilen vara den som gärningsmännen ska ha flytt i och den ska ha bärgats två kilometer från mordplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet