Bättre belysning ska öka tryggheten i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska området runt Norra Biskopsgården rustas upp. Förhoppningen är att de boendes känsla av otrygghet ska minska.

Mer blommor, fler sittplatser och bättre belysning. På tisdagen presenterade projektet Trygghetsarbete i stadsdelarna sina planer på att förbättra utomhusmiljön kring Väderlidsgatan i Norra Biskopsgården.

Bland några av förslagen som presenterades var särskilt ett efterlängtat.

– Många har önskat att vi ska riva den byggnaden vid hållplatsen som idag används som gatukök och rum för spårvagnchaufförerna. Den är väldigt nedgången, säger Margareta Persson, processledare i Bo Bra i Biskopsgården som deltar i projektet.

– Vi ska även ta hit fler bänkar så att folk på ett naturligt sätt kan mötas här och vi ska göra det till en mer öppen och välkomnande yta, säger hon.

Men  är det verkligen nog att plantera lite blommor och förbättra belysningen med tanke på problemen som har funnits här?

– Det här är ju en del i det trygghetsskapandet arbetet. Inte att förglömma alla andra som jobbar med trygghetsskapande såsom stadsdelsvärdar, fältassistenter.

Borde ni inte lägga dessa pengar på viktigare saker?

 – Man kan inte bara satsa på en sak, man måste satsa på flera saker samtidigt för få större effekt, säger Margareta Persson.

Lennart Bergquist har bott i Biskopsgården sedan barnsben och välkomnar förbättringarna.

– Det här borde har gjorts förlängesedan. Vi har ju levt här med blå ljus i många många år. Man har själv inte blivit hotad men man känner en viss otrygghet, säger han.

Ändå bor du kvar här?

– Nja, man försöker nog komma härifrån på ett eller annat sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.