Tre personer skadades allvarligt i en krock på riksväg 41. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Väg avstängd efter frontalkrock

Uppdaterad
Publicerad

På riksväg 41 i Marks kommun stängdes vägen av i en och en halv timma sedan två personbilar kolliderat.

Bilarna krockade vid tretiden på riksväg 41 vid Björketorp i Marks kommun. I bilarna färdades tre personer och enligt uppgifter till polis ska en ha haft ont i en arm och någon blödde.

– En person är förd till Sahlgrenska med ambulanshelikopter och är allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till SVT Nyheter Väst.

De två andra personerna är också allvarligt skadade och har förts med ambulans till SÄS i Borås sjukhus. När räddningstjänsten kom till platsen låg två av personerna på marken och den ena satt kvar i bilen.

Kollisionen var kraftig och det mesta av bränsle och olja i bilarna hade runnit ut och fick saneras av räddningstjänsten.

Olyckan orsakade stor trafikpåverkan med kilometerlånga köer. Vägen var avstängd i en och en halv timma från Sundholmen till Björketorp båda riktningarna.

Den man i 65-årsåldern som fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset är illa däran.

– Tillståndet är allvarligt, säger Lena Mattsson på pressjouren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.