Här blir Jonathan Saarinen omkörd på insidan när han plogar på riksväg 40. Helt livsfarligt menar han. Foto: Privat/Jonathan Saarinen

Vansinniga omkörningar på snöiga vägar

Uppdaterad
Publicerad

Plogbilsföraren Jonathan Saarinen, från Borås, filmade bilisternas vansinniga omkörningar.

– Det är farligt, säger han.

Som plogbilsförare blir Jonathan Saarinen ofta omkörd på insidan. På riksväg 40 i lördags var det extremt och Jonathan beslöt sig för att filma eländet, med hjälp av kompisen i passagerarsätet.

Filmen visar hur två bilar passerar på den smala remsan mellan plogen och vägkanten. Marginalerna är näst intill obefintliga. 

– Det är inte mer än tio centimeter på sidorna, och att stressa sig fram på det här sättet känns inte bra. Jag reagerar starkt på det, det är farligt, säger Jonathan Saarinen.

Filmen publicerade han på Facebook, för att andra skulle få ser hur illa trafikanterna beter sig. Samtidigt har Jonathan Saarinen förståelse för att bilarna vill köra om.

– Vi kör ju i 40-50 kilometer i timmen. Men det finns många av- och påfarter som man kan använda för att köra om. Man får lugna ner sig lite bara.

Reaktionerna på filmen har hittills mest varit positiva.

– De flesta håller ju med om att man inte kan göra så här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.