Foto: TT

Vill bygga grisfarm för att slippa muslimer

Uppdaterad
Publicerad

Motståndare till asylboendet i Gullberg planerar att bygga en grisfarm intill boendet.

I Gullberg i Marks kommun är det tänkt att 60 asylsökande ska flytta in i ett nytt asylboende i den nedlagda gamla skolan. Ett boende som upprört vissa av byns invånare. Nu har Migrationsverket fått ett anonymt brev där det skrivs om planer att bygga en grisfarm intill asylboendet, rapporterar P4 Sjuhärad.

”Bara ett elstängsel mellan djuren och skolan ... En förmodligen omöjlig situation för vissa religioner. Framförallt muslimer”

Migrationsverket säger till P4 Sjuhärad att man inte har några som helst synpunkter på intilliggande verksamheter.

Motståndare till bygget

Henry Sandahl, kommunpolitiker i Markbygdspartiet och motståndare till bygget, säger att han inte ligger bakom brevet men att han känner till planerna.

– Det är lika stor olägenhet för de asylsökande om de inte trivs med grisarna som det är för grannarna att få 60 asylsökande. Principen är likadan, olägenhet men på olika plan, säger han till P4 Sjuhärad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.