Villa totalförstörd i kraftig brand

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Herrljunga totalförstördes i en häftig brand under onsdagsmorgonen. En brandman skadades under räddningsarbetet.

Vid 09-tiden på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en villa i Alboga i Herrljunga kommun.

– Det rör sig om en totalt övertänd villa. Men ingen människa har skadats, säger Christian Hallberg, räddningschef vid räddningstjänsten i Herrljunga.

Brann ner till grunden

Ett femtontal brandmän från två stationer kallades till platsen för att bekämpa elden. Men ganska snart bestämde man sig för att låta bygganden brinna ner till grunden och inrikta sig på att förhindra spridning.

– Initialt handlade det om en brand i taket. Men hur branden startat vet vi inte än, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand – något som är standard då brandorsaken inte fastställts.

En brandman skadades

Senare under dagen meddelade polisen att en av de brandmän som deltagit i släckningsarbetet skadat sig.

– En del av huset har rasat över en brandman. Ambulans kallades till platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen.

Den skadade brandmannen ska ha varit vid medvetande men i övrigt har polisen ingen information kring skadeläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.