Tove Styrke Foto: TT

Way Out West öppnar nytt festområde

Uppdaterad
Publicerad

På årets Way Out West öppnar ett helt nytt festivalområde på Bananpiren i Göteborgs hamn, som tar över när Slottsskogen stänger för dagen.

Way Out West kompletterar sitt klubbprogram Stay Out West med ett nytt 93 000 kvadratmeter stort festivalområde på Bananpiren på Södra Frihamnspiren i Göteborgs hamn. Samtidigt minskar festivalen antalet konsertlokaler runt om i Göteborg. Förhoppningen är att satsningen, som beskrivs som en ”festival i festivalen”, ska göra Way Out West mer inkluderande. Syftet är att göra tredagarsfestivalen smidigare för besökarna och att undvika fullsatta konsertlokaler.

– Vi har velat hitta ett sätt att utveckla Stay Out West-konceptet och med Bananpiren har vi hittat det. Den nya festivalplatsen blir den perfekta länken mellan Slottsskogen och Stay Out West. Det här får folk att känna att det finns en bas även under kvällar och nätter,säger Lugers marknadschef Joakim Skoglund, som menar att det också blir ett sätt för fler besökare att kunna se populära artisters klubbspelningar.

Enligt Joakim Skoglund har festivalledningen inte upplevt att det förra upplägget kritiserades. Men han är medveten om att vissa besökare upplevde det större antalet klubbar, med begränsad kapacitet, som stressande.

Med tanke på antalet bokade artister anordnas klubbspelningar även på Pustervik, Gothenburg Studios och Folk/Folkteatern. På Bananpirens tre scener spelar bland andra Goat, Courtney Barnett, Hudson Mohawke och Tove Styrke under festivalens tre dagar. Way Out West trafikerar färja och buss till området.

Fakta: Stay Out West

När festivalområdet i Slottsskogen stänger för dagen tar Way Out Wests klubbprogram Stay Out West över. I år äger klubbspelningarna rum på Gothenburg Studios, Pustervik, Folk/Folkteatern och det nya festivalområdet på Bananpiren i Göteborgs hamn.

På Stay Out West spelar bland andra Xov, Le1f, Goat, Tove Styrke, Shamir och Madi Banja.

Way Out West äger rum i Göteborg 13—15 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.