Ytterligare förhör om polisskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår just nu en internutredning mot de poliser som sköt en man till döds i Varberg i sommar. Och efter att åklagaren sett filmen av händelsen har han nu tagit beslutet om att nya förhör med poliserna.

Vi har alla sett den om och om igen. Filmen som visar hur polisen skjuter en ung man på öppen gatan i Varberg i juli i år. När den filmas har mannen bara en kort tid innan huggit tre personer med kniv, en så illa att hon avled.

– Det är ett bra filmmaterial som är till stor hjälp för utredningsarbetet, säger Jan Pervi, chefsåklagare.

Knivdåd i Varberg

Just nu pågår en internutredning mot de inblandade poliserna.

– Är det så att man kan anta att ett brott  blviti begånget så inleds en förundersökning och så försöker man klara upp vad som egentligen har hänt, säger Jan Pervi.

Det har redan hållits förhör med poliserna men efter att åklagaren bland annat sett filmen från händelsen vill han nu ha nya förhör.

– Det kan bli frågan om ytterligare förhör, inte bara med poliser utan även med personer som gjort iakttagelser.

Hur kommer det sig att du vill hålla ytterligare förhör?

– Det finns fler frågor att ställa, som inte blev ställda från början.

Har det framkommit uppgifter i dessa filmer som inte stämmer överens med var polisen har sagt i förhör?

–Det vill jag inte kommentera.

Inom kort ska polisen få svaret från obduktionen av gärningsmannen. Den kan visa om 24-åringen var drogpåverkad vid händelsen men kommer förhoppningsvis också ge svar på hur skjutningen gått till. Åklagaren säger att internutredningen troligtvis kommer bli klar inom någon månad. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Varberg

Mer i ämnet