Foto: SVT

Advokaten: ”Självförvållade skador”

Uppdaterad
Publicerad

Det är oklart ifall den döda mannen i Rönnäs verkligen mördats, det menar Leif Silbersky som representerar en av de mordåtalade männen. Åklagarna menar att de tre huvudåtalade tillsammans är skyldiga.

Enligt Silbersky kan skadorna mannen dött av vara självförvållade.

– Det kan ju vara självförvållat på det sättet att vederbörande kan ha ramlat utför trappan och på det sättet skadat sig så allvarligt att han senare har omkommit.  Då blir det ju rent objektivt sett inte fråga om mord utan om någonting helt annat, säger 42- åringens advokat Leif Silbersky.

Det är sammanlagt tre män som står åtalade för det mord som ska ha skett i Rönnäs i november förra året. Två av dem, en 37- årig och en 42- årig man misstänks vara de personer som genomfört den misshandel som pågick under den andra dagen av händelseförloppet.

Teknisk bevisning

Silbersky pekar däremot på det han menar är brist på teknisk bevisning, samt att den döda mannens sambo inte kunnat peka ut 42 åringen som delaktig vid händelsen. Silberskys slutsats är att 42- åringen inte var i huset den dagen.

– Allt talar för att han inte varit på platsen som åklagaren gör gällande. Det kan handla om en fjärde eller femte person och det kommer jag att återkomma till i pläderingen, säger Silbersky.

Rättegången är nu inne på sin andra vecka och slutpläderingen planeras ske under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.