Arkivbild. Foto: SVT

AIK ska satsa på damhockeyn

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK vill göra en satsning och planerar nu ett långsiktigt arbete för att utveckla damhockeyn.

Målet är att Skellefteå på sikt ska ha ett riksserielag och spela på högsta nationella nivå. Klubbdirektör Pea Israelsson bjöd under torsdagen in till presskonferens för berätta om de tankar som finns.

– Vi har levt med den här diskussionen många år. Frågan har ventilerats i alla stora medier och vi har fått kritik men vi har valt att gå vår egen väg i det här, berättar han och förklarar:

– För oss handlar det om att vi vill ha ett stabilt lag i SHL som vi bygger med egna förmågor. Det innebär att vi satsar stort på vår junior- och ungdomsverksamhet. Nu är vi i ett läge som möjliggör en satsning.

Ny C-hall byggd

På senare tid har man bland annat byggt en ny C-hall tillsammans med kommunen.

Pea Israelsson går också emot påståendet att Skellefteå la ner damhockeyn 2008.

– Vi sa då att vi inte var mogna för spel i riksserien, det fanns inte så många spelare och vi hade inte kapital nog, men nu tror vi att det ska gå, säger han förhoppningsfullt.

En långsiktig satsning

Någon tidplan vill han inte prata om idag. Kallar det en långsiktig satsning samtidigt som han tror att riksserien inte ska vara alltför långt bort.

Men det finns en del utmaningar på vägen.

– Största just nu är faktiskt att det är en sådan brist på isytor, konstaterar Pea Israelsson som haft inledande samtal med företrädare för kommunens fritidskontor om det problemet.

”Alla tjejer ska ha möjligheten”

Pea Israelsson konstaterar att det är både enkelt och komplicerat på samma gång.

– Jag har själv två tjejer hemma och vill naturligtvis att alla tjejer ska ha samma möjligheter att utöva idrott men det är förenat med utmaningar. Vår målsättning nu är i alla fall att hitta framkomliga vägar för damhockeyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.