Allvarliga brister i styrandet av Doroteas skolor

Uppdaterad
Publicerad

Dorotea kommun har fortfarande allvarliga brister i styrningen av kommunens utbildningsverksamhet. Skolinspektionen har därför ansökt hos förvaltningsrätten om att kommunen ska betala 500 000 kronor i vite.

Myndigheten har även beslutat om nytt föreläggande med vite på 800 000 kronor för att politikerna skyndsamt ska rätta till bristerna.

Ansvariga politiker i Dorotea kommun har fortfarande inte sett till att det finns förutsättningar och resurser för att bedriva ett kvalitetsarbete i kommunen som säkerställer kvalitet och likvärdighet i förskolorna, fritidshemmen och skolorna, det skriver Skolinspektionen i ett pressmeddelande.

Riskerar ytterligare vite

Utöver de 500 000 kronor i vite som Skolinspektionen nu ansökt hos förvaltningsrätten har även ett nytt beslut fattats om ett nytt föreläggande. Det innebär att om bristerna fortfarande inte rättats till före den 1 december 2015 kan myndigheten ansöka om att kommunen ska betala ännu ett vite, denna gång på 800 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.