Foto: Privat/SVT.

Biten av gädda – missar premiären

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll tar sig Dalen an Sirius i herrarnas innebandypremiär. Men det blir utan Erik Falkman – han har blivit svårt skadad efter ett gäddbett.

Det var under gårdagen som Erik Falkman var ute och fiskade med lagkamraten Fredrik Edholm i Tavlefjärden. Olyckan var framme när kompisen fick en 7 kilo tung gädda på kroken.

– Jag skulle hjälpa honom att få av den när gäddan bet igenom handsken. Det blev ett litet sår i tummen men mycket blod, säger Falkman till SVT.

Tvingades uppsöka akuten

Senare under kvällen hade Dalen träning men det blev en kortvarig historia.

– Jag blev stelare och stelare och hade rejält ont. Jag avbröt träningen och uppsökte en hälsocentral.

Där fick han en antibiotikakur men smärtan höll i sig. Falkman uppsökte akuten på Norrlands universitetssjukhus och fick snabbt hjälp.

– En specialistläkare sa att jag måste opereras direkt för att få bort bakterier i såret. Och det visade sig att skadan var allvarligare än man trott.

Ny operation

Gäddbettet tog så illa att en sena i tummen var söndertrasad till 90 procent. Kvällens match mot Sirius blir inte den enda han missar i Svenska superligan.

– Det blir ytterligare en operation nästa vecka, säger Falkman som fortfarande är kvar på sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.