Foto: SVT.

Misstänkta föremålet sprängt

Uppdaterad
Publicerad

Polisens specialtränade bombgrupp tog sig under måndagskvällen till platsen vid Moröhöjdens elljusspår i Skellefteå där en person tidigare idag upptäckte ett konstigt föremål. Sent på kvällen sprängdes objektet.

Det var efter att en person uppmärksammat ett till synes konstigt föremål vid Skellefteås vattenreservoar i området kring Moröhöjdens elljusspår som polisens bombgrupp kopplades in och körde upp sin specialutrustade lastbil från Stockholm. Ett område på omkring 300-400 meter spärrades av.

Bombgruppens robot kördes fram för att granska objektet och sent på kvällen beslutades att det skulle sprängas.

– De har gjort en första sprängning av föremålet och kommer att göra en till, säger polisens vakthavande befäl Christina Neidebro till SVT strax innan klockan 21.45.

Ingen bomb

Sent på måndagskvällen meddelades det att det inte var någon bomb.

– Bitar från föremålet har undersökts efter sprängningen och man har konstaterat att det inte var någon bomb. Platsen är inte längre avspärrad, säger Neidebro och fortsätter:

– Att lägga ut ett föremål och få det att likna en bomb är mycket olämpligt och ansvarslöst. Det tar tid, resurser och pengar för polismyndigheten som kan läggas på annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.