Iksus Alice Granstedt stod för 1-3 i den andra perioden. Den omskolade centern var lysande matchen igenom från sin backplats. Foto: SVT.

Bortaseger i hemmaderby

Innebandyderbyt mellan IBK Dalen och Iksu blev aldrig spännande. Iksu var numret för stort, vann med 7–1 och tog sin femte raka seger.

Slaget om Umeå i damernas SSL blev en ensidig historia. Visserligen tog Dalen ledningen efter ett tidigt powerplay men sen var det Iksu för hela slanten.

”Gästerna” flög fram som en orange bisvärm runt Dalenspelarna och stack sitt byte titt som tätt. Hade det inte varit för målvakten Felicia Tjäderborn hade Iksus försprång varit betydligt större än 1-4 efter två perioder.

Iksu slog inte av på takten i slutakten och spädde på med ytterligare tre mål. Slutresultatet skrevs till 1-7 efter många vackra mål där Nina Bärtschis volley på Josefina Eiremos känsliga backhandlyftning var ren innebandypropaganda.

Segern var Iksus femte på lika många försök, Dalen har en vinst och fyra förluster efter fem spelade omgångar.