Foto: SVT.

Ing-Marie,72, skriker sig hes på läktarn

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK har hämtat flera duktiga spelare och tränare från Kiruna. Nu har de svenska mästarna fått förstärkning från Kiruna – på läktaren.

– En gammal kärring som jag kan väl inte gå klädd i hockeytröja tänkte jag först, men det är ju en massa gamla gubbar som gör det, så då kan jag också, säger Ing-Marie Lundmark, 72.

Anneli Lundmark och hennes mamma kom flyttandes från Kiruna med ett bortglömt hockeyintresse i bagaget. I Skellefteå vaknade intresset till liv. Nu delar mor och dotter sin kärlek och passion för stadens svartgula lag.

– Jag hade inte sett en hockeymatch sedan jag följde mamma på Kiruna AIF:s matcher som barn. Nu såg jag en match med Skellefteå AIK på ståplats – och hela barndomen slog mej i ansiktet. Jag kände en enorm återseendets glädje, säger Anneli Lundmark.

Skriker sig hes under matchen

– Det bästa med hockeyn i Skellefteå är färgerna. Jag hade aldrig hållt på Skellefteå AIK om dom inte var svarta och gula, säger Anneli Lundmark.

En mogen dam som handarbetar i godan ro – den bilden kan stämma in på Ing-Marie Lundmark i Skellefteå. Men när hon går på hockey är det en annan bild som växer fram.

– Vintern blir roligare och kortare om man kan gå på hockey. Jag ser fram emot varje match, säger Ing-Marie Lundmark, som skriker sig hes under AIK:s matcher.

Västerbottensnytt följde med mor och dotter under den tredje kvartfinalen mot Brynäs. Se inslaget här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.