Foto: SVT.

Döda möss tvingade barnen till flytt

Publicerad

Stinkade döda möss tvingar Norsjö kommun att riva förskolan i Gumboda. Föräldrarna, som har kämpat för att barnen ska få fortsätta gå förskola i området, har gått segrande ur striden.  

I dag står förskolan Humlans gamla lokaler med skogsmöss öde i byn Gumboda Norsjö kommun.

Föräldrarna fick som de ville och barnen har flyttat in i tillfälliga lokaler till det närbelägda dansstället Bredsele Park.

– Det känns väldigt bra, det är roligt att dom fått komma hit och vara här med dagis säger Madelene Jonsson, en av mammorna

– Vi fick som vi ville. Vi får nära att lämna barnen och de får vara kvar i samma miljö som de är van vid, säger Emma Berggren.

Politikerna ville flytta barnen

Föräldrarna har kämpat hårt mot tjänstemännens och politikernas plan att flytta hela förskolan till Norsjö samhälle, 25 km bort.

– Vi tänkte aldrig ge med oss och skjutsa till Norsjö. För vår familj skulle vi få 16 mil att skjutsa varje dag, men nu blev det väldig nära och bra, säger Emma Berggren.

Den gamla skolan med döda möss ska rivas.  Innan hösten ska en modulbyggnad finnas på plats för Humlans förskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.