Polisband. Foto: TT.

Poliser knivhotades – sköt varningsskott

Uppdaterad
Publicerad

En aggressiv man drog kniv mot en polispatrull i Lycksele. De svarade med att avlossa ett varningsskott i luften och det blev våldsamt innan mannen kunde gripas.

Händelsen inträffade på Timmervägen på söndagen. Polisen hade ryckt ut till platsen efter en anmälan om ett olaga frihetsberövande.

– Mannen gick med höjd kniv mot polismännen och i samband med det avlossades ett varningsskott i luften, säger Magnus Eklund, jourhavande förundersökningsledare.

Våldsamt gripande

Mannen uppges vara i 20-årsåldern och han lät sig inte gripas utan motstånd.

– Han släppte kniven efter skottet, men stretade emot. Det var en hotfull situation men det slutade lyckligt, ingen kom till fysisk skada, säger Eklund.

Platsen är avspärrad och den gripne mannen har efter förhör anhållits av jouråklagare misstänkt för olaga frihetsberövande samt hot mot tjänsteman. Mannen misstänks på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.