Ersbodaspelaren döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

I somras urartade en fotbollsmatch mellan Sandåkern och Ersboda i Umeå. I dag kom domen mot den då 22-årige ersbodaspelare som slog till en Sandåkernspelare.

Det är första gången ett sådant här fall har prövats i tingsrätten i länet. Vid en match i division 4 började de två spelarna bråka efter en närkamp där de föll.

Rätten finner 23-åringen skyldig till att ha slagit den andre spelaren två gånger mot ansiktet med knytnäven. Den åtalade erkänner slagen, men nekar till brott. Han menar dels att den andre samtyckt, dels att han blivit provocerad och handlade i självförsvar.

Bråket filmades också med mobilkamera. Tingsrätten dömer nu Ersbodaspelaren för misshandel. Han får villkorlig dom och 100 dagsböter. Dessutom ska han betala skadestånd till den slagna spelaren på 5600 kronor, och 500 kronor till brottsofferfonden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.