Foto: Pär Andersson

Polisen misstänker mord i Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

Polis och tekniker har undersökt en gård i en by utanför Vilhelmina där en person påträffats avliden.

Polisen har inlett en utredning i en by utanför Vilhelmina. Västerbottensnytt har varit på den aktuella adressen, och utanför en villa i byn arbetade under fredagen polis och tre tekniker.

Polisen var under dagen mycket förtegna om vad som hänt, med hänvisning till att förundersökning pågår. De gick först ut med att det rört sig om ett allvarligt brott.

Dödsmisshandeln i Rönnäs

– Det finns omständigheter kring det här som gör att jag inte kan lämna några närmare uppgifter, sa Olle Andersson chef för grova brott vid Västerbottenspolisen på fredagseftermiddagen.

På gården står också en sönderslagen bil. Bilen tillhör en kvinna som är skriven på adressen. Ytterligare en person, en man i 60-årsåldern, är skriven på adressen och är tidigare dömd för brott.

Fortsatt förtegna

Västerbottensnytt fick uppgifter om att en person ha ska bragts om livet, vilket senare bekräftades av polisens pressinformatör Malin Axroth. I ett pressmedelande skriver polisen att händelsen i nuläget rubriceras som mord, men att det kan komma att ändras.

Polisen vill inte berätta vem offret är eller om det finns någon misstänkt. Mer information kan komma först på lördagförmiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln i Rönnäs

Mer i ämnet