Foto: Privat/SVT.

Fortsatt borta efter ”gädd-attack”

Uppdaterad
Publicerad

Under förra veckan blev Dalens Erik Falkman biten av en gädda och missade premiären av SSL. Nu visar det sig att han blir borta i hela tre månader.

Det var den 15 september som Dalens forward Erik Falkman var ute och fiskade tillsammans med en lagkamrat i Tavlefjärden utanför Umeå. De fick en 7 kilo tung gädda på kroken, och när Erik Falkman skulle ta loss fisken blev han biten i tummen. 

Efter att ha avbrutit träningen samma kväll på grund av smärta, opererades han under natten till följd av blodförgiftning.

Comeback dröjer

Gäddbettet tog så illa att en sena i tummen var söndertrasad till 90 procent. Efter ytterligare en operation i början av veckan har nu Falkman fått besked om att en comeback dröjer.

– Det kom som en chock, de sa förra veckan att det kan ta lite tid, men jag trodde det handlade om några veckor. Inte månader, säger Erik Falkman.

Kan gå av igen

Nu väntar flera veckor av rehabilitering innan det blir aktuellt att återvända. Först om tre månader ska tummen var helt återställd.

– Jag ska börja köra rehab på sjukhuset direkt men jag får inte börja försöka greppa saker förrän om två månader. Då måste jag vara försiktig för senan kan gå av igen, säger han.

Under onsdagen fick Erik Falkman en specialskena och han hoppas vara fit for fight när konvalescenstiden löpt ut.

– Det känns surt att inte spela innebandy men jag är fast beslutsam att komma tilllbaka direkt efter rehaben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.