Bilden är en arkivbild från en tidigare match. Foto: TT.

Fortsatt mållöst för UIK

Två raka förluster efter sommaruppehållet. UIK hade chansen att bryta trenden, men misslyckades mot Mallbackens IF på bortaplan.

Det har inte blivit en enda vinst ännu för Umeålaget sedan Damallsvenskan fortsatte efter sommaruppehållet. Hittills har de spelat två matcher, förlorat båda och sammanlagt gjort ett mål. Förra söndagen tog de emot KIF Örebro på hemmaplan, där resultatet blev mållöst för hemmalaget och vinst Örebro med 0-2.

Inför söndagens match hade UIK därmed chans att bryta trenden, då bottenlaget Mallbacken stod som motståndare.

Fler skott på mål

UIK hade inte mindre än tre skott på mål under de första 15 minuterna av matchen, signerat ett vardera av Hurtig, Chikwelu och Åberg Zingmark.

Matchen dominerades till stor del av Umeålaget, som hade 13 avslut på mål kontra Mallbackens 6. Första halvlek blev mållös.

Nära i andra

Desto fler chanser öppnade sig i andra perioden. I den 54:e minuten kommer ett skott från UIK:s Tuija Hyyrynen in i målställningen, och strax därefter ytterligare skott på mål av Jenny Hjohlman. Mallbacken är nära att spräcka nollan i den 86:e minuten efter skott av Tessa Gavilsy, men misslyckas.

Kvar över strecket

Matchen slutar oavgjort efter 90+4 minuter i Mallbacken. Därmed klarar sig UIK från att åka under strecket i Damallsvenskan, bara motståndarlaget Mallbacken och AIK är under dem i tabellen.

Nästa lördag, den 1 augusti möter UIK Hammarby IF DFF på bortaplan, som är en placering över Umeå.