Foto: SVT

Hagamannen frisläppt – SVT Nyheter sänder extra

Uppdaterad
Publicerad

Hagamannen har i dag släppts ut ur fängelset på sin villkorliga frigivning. SVT Nyheter bevakar reaktionerna i en extrasändning.

I dag tisdag har den villkorligt frigivne Hagamannen släppts ut från anstalten. Att den dömde serievåldtäktsmannen nu tillåts återvända till Umeå har oroat men också splittrat Umeåborna, såväl som folk i hela Sverige.

Med anledning av frisläppandet har SVT Nyheter gjort en extra webbsändning direkt från studion i Stockholm som bland annat gästas av brottsofferjourens förbundsordförande Sven-Erik Alhem. Vi sänder också direkt från Umeå där en manifestation hålls. Se sändningen här ovan.

Där finns också ett klipp från tisdagens Gomorron Sverige där Christer Karlsson från Kriminellas revansch i samhället (KRIS) och Sven-Erik Alhem, förbundsordförande i Brottsofferjouren, pratar mer om Hagamannens frisläppande och allmänhetens attityder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hagamannen

Mer i ämnet