Bilden är ett montage. Foto: SVT/TT

Här har vi landets lägsta hyra

Uppdaterad
Publicerad

Åsele har Sveriges lägsta hyror. Där ligger den genomsnittliga hyran i allmännyttan på 620 kronor per kvadratmeter och år. Det är halva priset jämfört med Trosa som är den kommun som är dyrast att hyra.

Siffrorna är hämtade från Kommun och landstingsdatabasen (Kolada) och har sammanställts av Nyhetsbyrån Siren.

Den som hyr av allmännyttan i Åsele betalar endast 620 kronor per kvadratmeter och år,  det gör att Åsele är överlägset billigast att hyra sitt boende, närmsta konkurrent är Gullspång där genomsnittshyran är 756 kronor per kvadratmeter.

Umeå dyrt

Högsta hyran i Västerbotten har Umeå, där är genomsnittet 1010 kronor per kvadratmeter, näst dyrast är Skellefteå med ett snitt på 922 kronor.

Statistiken, som gäller hyra i allmännyttan för 2015, visar att den genomsnittliga hyran per kvadratmeter ligger på 947 kronor. För ett 30-tal kommuner, därav flera i Stockholms län, saknas uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.