Foto: TT

Hit tar Rundblad bucklan

Uppdaterad
Publicerad

Lyckselesonen David Rundblad blev historisk tidigare i juni när han som första västerbottning vann Stanley cup med sitt Chicago Blackhawks. I augusti tar han hem pokalen till Västerbotten.

Enligt tradition så får varje spelare i det vinnande laget spendera ett dygn med bucklan. Inget datum är spikat än, men i slutet av augusti så kommer Rundblad att få rå om pokalen.

– Jag har pratat med David och han tänker ta pokalen hit till Lycksele, även till Skellefteå under det dygn han har den. Det är ju jätteroligt och sporrande för våra ungdomar att han tar den hit till Lycksele, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm, ordförande i Lycksele Sportklubb.

Nu planerar Lycksele SK tillsammans för kommunen ett stort hyllningsarrangemang för David när han kommer hem för att visa upp den åtråvärda Stanley cup-pokalen.

Lycksele SK passar på att hylla tre spelare som klubben fostrat redan under Motorveckan. Då ska förutom Rundblad även San Jose Sharksspelaren Melker Karlsson och SM-guldvinnaren Moa Viklund uppmärksammas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.