Foto: TT

Kvinna överfölls i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev överfallen av en, för henne okänd man, vid sjukhusområdet i Umeå, natten mot lördagen.

Det var vid 02:30 som polisen larmades om ett misstänkt våldtäktsförsök i närheten av Norrlands universitetssjukhus, Umeå, under natten mot lördagen.

En kvinna och en man ska ha mötts i närheten av dammen vid Nus-området, då mannen ska ha stannat kvinnan och frågat om vägen till järnvägsstationen.

Sprang från platsen

När kvinnan svarade knuffade mannen omkull henne och försökte slita av hennes strumpbyxor. När han inte lyckades reste han sig upp och sprang från platsen i riktning mot Sofiehem.

– Kvinnan blev kontaktad av mannen i en park, och det var efter detsom han hoppade på henne. Han ska bland annat ha rivit sönderhennes kläder i samband med detta, säger Mattias Sydlen,vakthavande befäl i Umeå.

Kvinnan ska inte ha fått några fysiskaskador i samband med överfallet.Hon ska ha tagit sig hem och därefter ringt polis.

Ingen gärningsman påträffad

Brottsplatsen genomsöktes av hundpatrull, men ingen gärningsman är påträffades.

– Vi sökte länge, men utan resultat, därför är det viktigt att få in tipsfrån allmänhet som rört sig i området.

Hur kommer ni arbeta med ärendet under dagen?

– Jag hänvisar alla övriga frågor till jourhavande förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.