Skellefteå AIK:s back Anton Lindholm. Foto: TT

”Lindholm bättre än alla LHC-backar”

Uppdaterad
Publicerad

Överraskningen Anton från Varuträsk får 2-årskontrakt med Skellefteå AIK.

Skellefteå AIK fortsätter lagbygget inför kommande säsong. Nu är det även klart att 19-årige backen Anton Lindholm blir kvar i klubben.

– Anton har tagit ett stort kliv här i slutet av säsongen. Han är stark och spelar fysiskt, samtidigt som han har en bra spelförståelse. Det är roligt att han vill fortsätta sin utveckling här hos oss.

Lindholm är en skelleftekille. Han kommer från byn Varuträsk och gick vägen via Lejon SK till Skellefteå AIK som 15-åring.

Under hösten spelade han i Skellefteå AIK:s J20-lag. I den officiella rostern för Skellefteå saknas fortfarande Anton Lindholms namn, trots att han med bravus tagit en a-lagsplats under SM-slutspelet.

Hockeyexperten Niklas Wikegård slösade med berömmet under sista semifinalen mot Linköping.

– Anton Lindholm är bättre än var och en av Linköpings backar. Jag byter inte bort Lindholm ens mot Mange Johansson eller Jonas Junland...

Och så här säger Anton Lindholm till Västerbottensnytt:

-Det har varit en pojkdröm att spela i Skellefteå AIK, och här är bästa stället att utvecklas på.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.