Bengt Strömbro, en av skaparna till humorprogrammet Mammas nya kille. Foto: SVT

Mammas nya kille återuppstår

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en ny säsong till hösten av det omåttligt populära radioprogrammet, som lades ner 2011. MNK-gänget har till stor del rötterna i Västerbotten.

Mammas nya kille sändes mellan 2005 och januari 2011 i P3 och fick närmast kultstatus. Programmet har vunnit flera priser och utsetts till P3:s bästa humorprogram genom tiderna av lyssnarna.

Skaparna Mattias Fransson, Sofia Wretling, Lars Berge, Bengt Strömbro, Sven Björklund och Olof Wretling har samtliga andra jobb parallellt så det här är ett sidoprojekt för dem och därför har det också dröjt, förklarar programledaren Bengt Strömbro. I hans garage i Umeå har de jobbat med programmet.

Samma gamla i nya situationer

Vad kan vi vänta oss av den nya säsongen?

– Det kommer inga nya karaktärer, det kommer vara samma gamla, säger han med viss förtjusning.

Han vill ändå inte berätta mer om premisserna ännu.

– Då avslöjar jag för mycket, men jag kan säga att en del av karaktärerna kommer vara i helt nya situationer.

Ingen Hellman

Och nej, Jakob Hellman har inte spenderat de senaste 25 åren med att göra all text och musik till Mammas nya kille, oavsett pressmeddelandet. Det var ett ”aprilskämt”, medger Bengt Strömbro.

I augusti börjar de nya avsnitten sändas, och under tiden kan du se en trailer här eller höra på de gamla programmen via SR Play här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.