Maria Pietilä Holmner berättar om det första åket i damernas slalom i Aspen, USA. Foto: SVT

Maria PH femma i Aspen

Uppdaterad
Publicerad

Veteranen körde upp sig från nionde till femte plats i gårdagens slalom i Aspen.

Mikaela Shiffrin, 20, har vunnit den totala världscupen i slalom tre år i rad.

Efter säsongens första tävling i Aspen tyder väldigt mycket på att den unga amerikanskans redan överfyllda prisskåp kommer utökas med ytterligare en skimrande glaskula. Shiffrin vann inför hemmapubliken med hela 3,07, före slovakiskan Veronika Velez Zuzulova.

Hansdotter trea

Frida Hansdotter låg trea efter det första åket, och det blev även hennes slutgiltiga placering. Hansdotters andra åk var mer eller mindre felfritt, men precis som så många gånger förr räckte det ändå inte för att kunna straffa Shiffrin.

Maria PH klättraede

Bakom Hansdotter svarade Maria Pietilä Holmner för en bra tävling. Veteranen körde upp sig från nionde till femte plats i det andra åket.

Redan under söndagen körs nästa slalomtävling, även den i Aspen.

– Jag vågar inte riktigt och jag känner inte igen mig själv, sa Maria Pietilä Holmner till SVT efter hon genomfört det första åket i damernas slalom som kördes på lördagskvällen.

Varken Charlotta Säfvenberg eller Magdalena Fjällström tog sig i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.