Foto: TT

Misstänkt våldtäkt i Umeå i natt

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndagen greps en man misstänkt för att bland annat ha våldtagit en kvinna på Ersboda i Umeå.

Det var strax innan midnatt som polisen tog emot ett samtal från en kvinna som uppgav att hon blivit våldtagen i sitt hem på stadsdelen Ersboda i Umeå. Kvinnan kunde uppge mannen vid namn och vid 02-tiden greps han i sin bostad.

– Jag vill inte gå in närmare på vilken relation de haft till varandra sedan innan. Mannen har däremot haft ett besöksförbud mot kvinnan som tog slut under 2014, säger vakthavande befäl Dan Andersson.

Tog emot smällar

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, fick även ta emot slag och smällar, men ska enligt Dan Andersson ha klarat sig bra fysiskt.

Mannen misstänks också för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Det efter att ha tvingat med sig kvinnan på en bilfärd mot hennes vilja tidigare under kvällen.

– Patrull kommer alldeles strax att ta kontakt med åklagare och ett inledande förhör hölls alldeles nyligen, det är där vi står nu i ärendet, säger Dan Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.