Foto: SVT.

Ny mack ska ge det lilla extra till byn

Uppdaterad
Publicerad

Skråmträskborna har tidigare behövt åka två mil för att tanka. Men nu kan bygden äntligen stoltsera med en egen tankstation.

Det är Skråmträsk fastighetsbolag som har valt att bygga tankstationen, som kommer att hyra ut till Skelleftebränslen. Nu står den på plats, och är nästan färdig att använda – det fattas bara en liten detalj.

– Ja, än så har man inte fyllt upp tankarna. Det ska vara bensin på den ena sidan och diesel på den andra, säger Per-Olov Andersson, ordförande i Skråmträsk fastighetsbolag.

Hoppas på det lilla extra

Jon Nilsson bor i Skråmträsk, och han tycker att det är ett bra iniativ.

– Det är praktiskt när man ska tanka skotern, gräsklipparen eller bilen. Sedan hoppas jag att det blir lite extra till byn, att folk går in och tankar, och går in på affären, säger han.

Mer godis

Lanthandelsägaren Asta Hellgren, som tillsammans med sin man tog över Handlar'n efter vinterns konkurs, tror tankstationen gynnar butiken.

– Det tror jag absolut. Det borde vara fler som kommer in och handlar lite godis och så, när man ändå stannar till och tankar, säger hon.

Även i Storkågeträsk har Skelleftebränslen etablerat sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.