Ny målvakt till Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven värvar en ny målvakt. Andreas Ollikainen som kommer att försvara lövenkassen framöver, kommer närmast från Mariestad.

Kontraktet med Ollikainen skrivs på ett år.

– Det är bara att titta på förra säsongen för att se att Björklöven vill framåt. Det kändes riktigt bra när jag pratade med Björklöven så det var inget svårt val, säger Andreas Ollikainen i ett pressmeddelande.

De senaste två säsongerna har Andreas Ollikainen spelat i Mariestad, och hade en räddningsprocent på närmare 92% den senaste säsongen. Han har tidigare tillhört Karlskoga i Hockeyallsvenskan och gjort några matcher i den serien.

– Andreas Ollikainen är en ambitiös och målinriktad målvakt som även är en kanonkille vid sidan av isen. Jag anser att han är en av Hockeyettans bästa målvakter, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.