Foto: SVT / Ulf Sandlund

Ny SVT-app till mobilen

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan du ta del av SVT:s nyheter direkt i mobilen.

Nu lanserar SVT en nyhetsapp för mobilen. Appen ger en enkel och direkt ingång till SVT Nyheter och det finns också möjlighet att få så kallade flashar vid viktiga nyhetshändelser.

– Mobilen är en självklar del i publikens nyhetsvardag. Vår publik ska kunna få en fullödig webbupplevelse med både text, bild och video, var de än befinner sig, säger Olov Carlsson, divisionschef för SVT Nyheter.

Nyhetsappen finns för Android, Windows Phone och IPhone och lanseras idag, 9 december. Appen kommer att lyfta fram de stora nyheterna från Sverige och världen.

Västerbottensnytt i mobilen

För att ta del av dina regionala nyheter välj ”Meny” sedan ”Regionalt” och det område du önskar. Under meny hittar du även till vetenskap och SVT Nyheters utbud på minoritetsspråk.

Ladda ner

Här kan du ladda ner appen till de olika plattformarna.

Android

iPhone

Windows Phone

Notiser vid stora händelser

Du har möjlighet att välja om du vill ta emot pushnotiser från SVT:s redaktioner vid stora nyhetshändelser. Du kan också enkelt dela dina favoritnyheter med vänner via mail, sms eller sociala medier.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.