Foto: TT.

Oljefat exploderade – fick ansiktsskador

Uppdaterad
Publicerad

En man anställd inom i industrin Skellefteå kommun fick svåra skador när ett oljefat sprängdes. Håret brann upp och han fick brännskador i ansiktet.

Olyckan inträffade den 27 juli och ärendet har nu anmälts som en arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket. Där beskrivs händelseförloppet enligt följande:

”Personen skulle kapa av ena gaveln på ett oljefat med en elektrisk handrondell då gas i fatet antändes och exploderade. Vid explosionen flög ena gaveln bort och eldkvasten som uppstod tände eld på den anställdes arbetsväst som han hade på sig. Elden brände bort allt hår på huvudet och han fick då även brännskador på öronen och en del i ansiktet.”

Syn och hörsel klarade sig

Vid tillfället ska mannen ha haft godkända arbetskläder, ögonskydd samt hörselproppar på sig. Enligt anmälan ska ögonskydden samt hörselpropparna ha skyddat mannen från skador på synen och hörseln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.