Foto: Mikael Liljeholm/Neat Solution

Ortopeden tipsar om träning

Uppdaterad
Publicerad

Den tredje videon från ortopediska kliniken på Umeå universitetssjukhus är nu inspelad och släppt. Temat är hälsa och träning.

För knappt ett år sedan gjorde sjuksköterskorna på avdelningen succé med en video som skulle locka personal till avdelningen. I en senare video varnade de för halka, och nu ger man alltså träningstips.

– Det är kul eftersom vi hittar på nya grejer, och hittar saker som är aktuella. Det är roligt att visa vilket glatt och sammansvetsat gäng som jobbar här, säger Linda Åström, en av initiativtagarna till videon.

Ideellt arbete

Alla videos som gruppen spelat in, görs på deltagarnas lediga tid. Men tilltaget är mycket uppskattat av ledningen, som gillar att ortopeden visas upp från en bra sida.

Vore det inte rimligt att ni fick göra allt det här på arbetstid?

– Det är så kul så det känns inte aktuellt. Vi har fått en fantastisk respons, säger Linda Åström.

Siktar på mello

Hon konstaterar att det inte är det sista som vi sett från avdelningen, utan siktar på fler videos – och kanske rent av ännu högre.

– Vi har inget direkt tema just nu, men tar gärna emot tips. Det vore kul att hitta en låtskrivare som kunde skriva en låt åt oss för nästa års melodifestival, säger Linda Åström.

Låten är i original Alcazars hitlåt Stay the night, och videon har producerats av Mikael Liljeholm.

Se videon i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.