Överklagar dom i knarkhärvan i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Fyra av fem dömda har överklagat sina fängelsestraff till hovrätten i Umeå.

Rättegången om den rekordstora knarkhärvan i Skellefteå avslutades 24 juni i, ett fall som omfattar runt 4500 affärer med droger, till stor del utförda online. Den 2 juli kom domen med fängelsestraff mot fem personer. De två av männen som är hemmahörande i Västerbotten fick fem respektive tio års fängelse.

Advokat kritiserar polisen

Skellefteåbon som tingsrätten anser är huvudansvarig har nu överklagat sitt tioåriga straff till hovrätten i Umeå. Hans advokat är mycket kritisk till polisen som han menar inte har hållit sig objektiv i utredningen. I överklagan kritiserar han också Skellefteå tingsrätt för att inte ha kommenterat denna brist.

Droghärva i Skellefteå

– Kort sammanfattat så menar jag att polisutredningen är inriktad mot en viss tes, att min klient skulle ha varit huvudman, vilket jag har påpekat i tingsrätten, säger advokat Jonas Wiklund.

Av de fem dömda är det nu bara en av de tre männen från Norrbotten som inte har överklagat tingsrättens dom, skriver Norran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Droghärva i Skellefteå

Mer i ämnet