Foto: SVT.

Politiker vill bomma igen simhallen

Uppdaterad
Publicerad

Skelleftehamns badhus vara eller inte vara har stötts och blötts i många år. Renoveringsbehovet är akut och alla Skellefteås partier förutom socialdemokraterna vill stänga bassängen.

Badhuset i Örjanshallen i Skelleftehamn är ett av länets äldsta. Saltvattnet i bassängen har genom åren gått hårt åt byggnaden. För att den lilla bassängen inte ska ramla ner i källaren har källartaket stagats upp med järnör.

Bara S vill renovera

Alla partier förutom de styrande socialdemokraterna vill använda de minst 25 miljoner kronor badhuset kostar att renovera på något annat. Som att satsa pengarna på centralortens Eddahall, en och en halv mil från Skelleftehamn.

Vill satsa på ungdomarna

Miljöpartiet lade på tisdagen fram ett förslag om alternativ för Örjansbadet inför kommunfullmäktige.

– Jag vill se något som riktar sig mot ungdomar. Kanske en parkouranläggning eller en LAN-hall, säger Miljöpartiets gruppledare Hans Brettschneider.

Men socialdemokraterna har bestämt sig för en renovering.

– Vi lovade i valet att behålla badhuset i Skelleftehamn. Då blir det konstigt att samtidigt utreda vad som annars går att göra, säger fritidsnämndens ordförande Daniel Ådin (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.