Gustav Bergman blev segrare och totalledare i herrarnas seniorklass. Han startar med ett försprång i morgondagens jaktstart. Foto: SVT

Regnig start för Swedish League

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen drog Swedish League 2015 igång i Nordmaling, bland annat med världselitens Tove Alexandersson i spetsen.

Orienteringen startade i ett något blött Aspeå under lördagsförmiddagen och pågår under hela helgen.

Det är IFK Umeå och Högåkers OK som samarrangerar finalhelgen i Swedish League 2015 i Aspeå och det handlar om Sveriges näst största orienteringstävling, O-ringen, med uppemot 800 anmälda orienterare.

Under lördagen avgörs medeldistans i detaljerad och krävande vildmarksterräng. På söndagen är det långdistans med jaktstart som avslutande deltävling.

Swedish League består av 7 lopp under våren i senior och juniorklasser för både herrar och damer. Av de 6 första loppen räknas de fyra bästa och de ligger till grund för den avgörande jaktstarten på söndag.

Vinnare lördag

Helena Jansson blev segrare för seniordamerna i dagens lopp. Trots det startar Emma Klingenberg, elfte plats, med en total ledning inför morgondagens jaktstart.

Gustav Bergman blev segrare och totalledare i herrarnas seniorklass. Han startar med ett försprång i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.