Arkivbild Foto: Eurosport

Skellefteå klart för kvartsfinal

Skellefteå AIK är klart för kvartsfinal i Champions Hockey League efter seger hemma mot tyska Eisbären Berlin.

Skellefteå hade 5-2 att gå på inför returmötet i åttondelsfinalen mot Eisbären Berlin, och dessutom hemmaplansfördel. Men Skellefteå fick ändå svettas lite, när Berlin gjorde mål redan efter tre minuter.

Martin Lundberg kunde dock lugna ner det hela lite med sitt kvitteringsmål tre minuter senare, och Erik Forssell definitivt avgöra med sitt 2-1-mål när tre och en halv minut återstod av den tredje perioden.

– Prestationen var inte så bra i dag. Vi är lite oskarpa i passningsspelet, säger Erik Forssell till Eurosport, och gladdes ändå åt att Skellefteå tagit sig vidare med totalt 7-3.

I kvartsfinalen väntar antingen Davos eller Liberec.

Publiksiffran: Futtiga 1758 personer.