Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TT/arkiv

Skickade penisbild till 12-åring

Uppdaterad
Publicerad

En man från Robertsfors kommun skickade bilder på sitt könsorgan till två tjejer, 14 respektive 12 år gamla. Nu döms han för sexuellt ofredande.

Det var den 5 september förra året som mannen skickade bilderna. Han hade varit i kontakt med dem via Internet och sms men skickade fotona via appen snapchat.

Enligt Tingsrätten är det klarlagt att mannen, som idag är 27 år, kände tjejerna personligen. Mannen har i förhör sagt att han fotade sin icke-erigerade penis i syfte att visa sin sambo, eftersom han upptäckt utslag på ollonet.

Tjejerna hävdar dock att penisen var erigerad och två vittnen styrker det. Tingsrätten dömer nu mannen till villkorlig dom och dagsböter i 50 dagar á 70 kronor (3.500 kr). Han ska också betala skadestånd till tjejerna, 10.000 respektive 5.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.