Foto: Svt.

Skola stängde av utsatt elev

Uppdaterad
Publicerad

En trakasserad elev stängdes av från skolan och fick enskild undervisning för att skyddas. Det hela har nu anmälts.

Två elever ska ha blivit trakasserade av andra elever på en skola i en inlandskommun i länet. Enligt Skolinspektionens samtal med vårdnadshavaren blev en av eleverna avstängd från skolan i våras och fick enskild undervisning eftersom skolan inte kunde garantera elevens säkerhet på annat sätt. Skolinspektionen kräver nu att kommunen förklarar varför dessa åtgärder vidtagits. Skolinspektionen vill också veta vad skolan mer gjort för att förbättra elevens situation.

”Skolan gör ingenting”

I anmälan till Skolinspektionen kritiseras skolan för att ha problem med att ”hålla allting i styr när det gäller ungdomars säkerhet”. Anmälaren menar att en grupp elever på skolan är aggressiva och kränkande men att skolan inte gör någonting åt saken. ”Man ska väl ändå kunna känna sig trygg i skolan och inte vara orolig och rädd att man ska bli attackerad och nedslagen,” skriver anmälaren. Senast den 8 september ska kommunen ha kommit in med ett svar till Skolinspektionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.