Foto: TT

Slogs ner av okänd

Uppdaterad
Publicerad

Här är nattens händelser

Under natten fick polisen in larm om ett antal misshandelsfall iVästerbotten. Främst rörde det sig om tre skillda tillfällen i Umeåoch Skellefteå.

En man ska strax innan 04:00 under natten mot lördagen ha knackat på hos ett par och meddelad att han blivitslagen av en för honom okänd man. Paret larmade polisen som ocksåhämtade mannen hos paret och skjutsade till sjukhus föromplåstring.

Enligt patrullen finns många oklarheter kringhändelsen. En anmälan om misshandel upprättades på plats ochpolisen jobbar vidare med fallet under dagen.

I Umeå ska även enman ha blivit misshandlad efter inblandning i bråk på Vasaplan icentrala stan. Händelsen ägde rum 02:05. Mannen var berusad vidomhändertagandet och kommer därför att höras under dagen eftertillnyktring.

Vid 23:00 under fredagskvällen kontrollerade polisenen fest på bostadsområdet Mariedal i Umeå. Patrullen kontrolleradeläget efter misstanke om att en av festdeltagarna vad påverkad avnarkotika.

Totalt omhändertogs sex män och två kvinnor, samtligafödda på 1990-talet, för provtagning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.