SM i längdskidor avgörs i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

SM i längdskidor 2017 kommer att avgöras i Umeå. Det väntas 30 kilometer damer, 50 kilometer herrar och sprintstafett.

Umeå skidallians kommer att stå som värd för SM-avslutningen 2017. Det har Svenska skidförbundet beslutat.

Det kommer att köras 30 kilometer damer, 50 kilometer herrar och sprintstafett. Dessutom genomförs Skandic Cup för juniorer. Totalt beräknas 600-700 starter ske under tre dagar.

– Vi är väldigt glada att förbundet har visat oss förtroende att återigen ha en SM-tävling i Umeå, vi har starka föreningar och en väldigt god dialog med Umeå kommun vilket tillsammans med Umeås besöksnäring kan göra detta till en folk- och idrottsfest, säger Mikael Berglund, ordförande i Umeå Skidallians i ett pressmeddelande.

Nöjda arrangörer

Umeå skidallians består av IFK Umeå, Täfteå IK Skidor och Röbäcks SK.

– Det känns jätteroligt, det var så lyckat när vi hade SM-veckan senast, menar Per Rönnlund från IFK Umeå och fortsätter:

– Nu får vi sätta ihop en arbetsgrupp och börja planera. Det kommer att behövas en hel del funktionärer.

”Preliminärt i mars”

Ännu finns inget exakt datum för när tävlingen ska hållas.

– Det är inte satt något exakt datum för tävlingarna, men preliminärt blir det sista helgen i mars, Per-Åke Yttergård, nationell chef vid Skidförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.