Bilden är en genrebild. Foto: TT

Smetade bajs på hotellinredning

Uppdaterad
Publicerad

En 60-årig man checkade in på två Umeåhotell under loppet av ett par dagar i april för två år sedan. Under sin vistelse lyckades han förstöra rummen genom att bland annat smeta avföring på inredningen. Nu stäms han av båda hotellen.

Det var i april för två år sedan som mannen checkade in på hotell Avenyn i Umeå. Efter utcheckning ska personal till sin förskräckelse ha upptäckt att mannen smetat avföring på ytskikt och möbler i rummet. Han ska även ha förstört mosaikplattor i duschen.

Hotellet beräknar att skador för drygt 20 000 kronor uppkommit och begär nu i en stämningsansökan att mannen ska betala för sig.

Smet från notan

Mannen stäms också av ett annat Umeåhotell efter att ha förstört både möbler och golv och sedan avvikit utan att betala. 60-åringen tog även med sig hotellets nyckel. Detta inträffade också i april 2014. Skadorna beräknas uppemot 9 500 kronor.

Mannen åtalas nu för skadegörelse i två fall, egenmäktigt förfarande och bedrägligt beteende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.