Foto: TT

Stor polisinsats på Sofiehem

Uppdaterad
Publicerad

Under måndag kväll jagade polis en man som uppträtt hotfullt i Umeå.

Polis larmades under måndag kväll efter att en person blev attackerad på gatan av en för honom helt okänd man. Enligt utsago ska mannen ha varit mycket hotfull och aggressiv.

– Målsägande träffade gärningsmannen när han var på väg mot Ålidhem från Ica Maxi. Efter vägen tog den eftersökta mannen kontakt med målsägande och senare uppstod en hotfull situation, säger jourhavande förundersökningsledare Magnus Eklund.

Den hotfulla mannen ska ha gått igång på att personen var på väg mot Ålidhem.

– Den här mannen menade då att han ägde Ålidhem, och att målsägande inte var välkommen dit.

”Ringer du polisen så dödar jag dig”

Därefter ska mannen ha utdelat slag mot en cykel och en spark mot smalbenet på personen som larmade om händelsen. När målsägande tog upp telefonen för att tillkalla hjälp blev mannen hotfull.

– Han ska ha sagt: ”Ringer du polisen så dödar jag dig”.

Pådraget hos polisen i Umeå blev stort och flera patruller hjälptes åt att söka mannen på ett grönområde på stadsdelen Sofiehem. Ett flertal polisbilar syntes till på platsen och en hundpatrull användes för att söka av området.

Polisen meddelar också att den eftersökta mannens signalement stämmer väl överrens med liknande brott som skett i Umeå under de senaste dagarna.

Känd sedan tidigare

Strax innan midnatt omhändertogs en person skäligen misstänkt för händelsen.

– Han är känd hos oss sedan tidigare och han mår inte bra. Jag skulle inte påstå att han är farlig, men han har en tendens att verbalt hota andra, säger Magnus Eklund.

Mannen misstänks för olaga hot, misshandel alternativt ofredande i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.